Leila Khaled

[[ aquesta samarrillera s’emmarca dins del projecte ARTISTES SAMARRILLERES ]] 🙂

ESLÒGAN: “Sols la màtria governa el teu cor”

ORIGEN: Cançó Leila del disc Anòxia (Satélite K, 2015) del cantautor Jordi Montañez

Disseny: [adaptació samarrilleres a partir de]

 

 

 

 

 

EXPLICACIÓ – TEXT RELACIONAT:

Leila Khaled és una activista palestina i participa de la seva lluita en organitzacions com el Front Popular per l’Alliberament de Palestina (FPLP), el Consell Nacional Palestí i la Unió General de Dones Palestines. La fotografia que Eddie Adams li va fer el 1969 amb una AK-47 va donar la volta al món, tot transformant-se en un símbol de lluita i de resistència.

Ella és una de tantes persones que, havent crescut sota l’ocupació militar israeliana, ha hagut de triar lluitar per l’alliberament del seu poble —la seva màtria— i assumir-ne les conseqüències.

Alguns fragments de la seva autobiografia posen de manifest el seu pensament revolucionari i la relació que per a ella tenen l’alliberament nacional i l’alliberament de gènere:

“Jo sabia que hi havia de jugar un paper: em vaig adonar que la meva missió històrica era com la d’un guerrer en la inevitable batalla entre opressors i oprimits, explotadors i explotats. Vaig decidir convertir-me en una revolucionària per poder alliberar el meu poble i a mi mateixa” i és que “Les dones que lluiten per l’alliberament de Palestina ho fan també per la seva pròpia emancipació.”

Tags: #Antiimperialisme, #Palestina, #feminisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *